23948sdkhjf

Höstens stora branschevenemang ställs in

Både Inspirationsdagen och Motorgalan ställs in. Anledningen är Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring den pågående coronapandemin.

Två av höstens stora branschevenemang ställs in. Inspirationsdagen Fokus: Bilverkstad och Motorgalan har båda fått ställas in på grund av att Folkhälsomyndighetens riktlinjer fortsatt säger att man inte får hålla arrangemang med fler än 50 deltagare.

– För oss som arrangör är säkerhet och hälsa för besökare, utställare, partners och medarbetare av högsta prioritet. Vi följer noggrant rekommendationer och instruktioner från Folkhälsomyndigheten och gör vad vi kan för att följa dem, säger Marc Feucht, projektledare på Nordiske Medier.

Inspirationsdagen Fokus: Bilverkstad skulle ha varit en för lärande och reflektion i ett nytt, spännande format. Avsikten var att den skulle hållas hos Training Partner i Arlandastad den 24 september.

Motorgalan var tänkt att fira branschens hjältar på Berns Salonger den 12 november, med komikern Henrik Hjelt som konferencier.

– Det är särskilt tråkigt att behöva ställa in, eftersom vi har kommit så långt i planeringsarbetet inför Motorgalan. Vi har fått in väldigt många starka nomineringar till de 13 priskategorierna. Men vi måste naturligtvis ta vårt ansvar och i stället får vi sikta på nästa år. Då tänker vi ta igen det vi förlorat i år – med besked, säger Mikael Köhler, mediechef på Motormagasinet.

För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd har den 31 december 2020 som slutdatum. De kan upphävas före slutdatum, eller förlängas, om det behövs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11