23948sdkhjf

Maserati Trofeo Modenas maffigaste

Den nya Trofeo-kollektionen förvandlar Ghibli och Quattroporte till Maserati supersedaner. Och högbyggda (nåja) Levante, presenterad 2018, blir en suv med en topphastighet på 302 km/h.

Kompakta lyxsedanen Ghibli och världens vackraste limousine, Quattroporte, blir tillgängliga i Trofeo-utförande, det yppersta i Maserati-sortimentet. Varumärkets trident (treudd) är prestanda, stil och briljant väghållning. De båda sedanerna kan nå 326 km/h: de snabbaste serietillverkade Maserati-modellerna någonsin.
De livas upp av varsin 580 hk strong V8-motor, har 21-tums hjul, och Ghibli kommer att skryta med två kompletterande luftventiler på motorhuven. De lindrar värmen och sprider ett grymt ljud. De laterala luftventilerna, å andra sidan, är dekorerade i rött. Interiören präglas av Pieno Fiore naturläder och precis som utsidan, kan den skryta med kolfiberinsatser – äkta vara.

Även systemet för infotainmentet är nytt: en processor som är fyra gånger så kraftfull, skärmupplösning som är tio gånger bättre och ett minne med dubbla kapaciteten mot den föregående versionen. Detta nya system, med en högupplöst skärm liknande en surfplatta, ger inredningen mer snits.

Den italienska flaggan i ett smalt, diskret band sitter längst ner på B-stolpen. För trions officiella lansering kommer Quattroporte-modellen att vara grön, Levante vit och Ghibli röd (flaggan igen). Levante Trofeo har dessutom fått nya bakljus och ett nytt infotainment-system. Trofeo-kollektionen handlar inte bara om innovation för Maserati; det handlar om att överträffa föreställningar och förväntningar. Trofeo definierar på alla sätt superlativ vad en sedan och en SUV kan vara, skriver Maserati i ett översvallande pressmeddelande.

Fotnot: Treudd är ett ljuster eller ett spjut med tre parallella spetsar eller blad. Ursprungligen användes treudden som fiskeredskap, men har också använts av vissa romerska gladiatorer. Trident (eng.) är Maseratis märkessymbol liksom de svenska kustjägarnas (gammalgrekiska: Thrinakie). Källa: Wikipedia

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.144