23948sdkhjf

Volkswagen vässar produktionen av transportbilar

Mer än 500 olika åtgärder i form av underhåll eller modernisering har genomförts på VW Transportbilars produktionsanläggning i Hannover under sommaruppehållet. Huvudfokus har varit att integrera produktionen för de nya Multivan och elektriska ID Buzz.

Med dessa åtgärder fortsätter vi systematiskt att implementera vår strategi mot automatisering och digitalisering. Vi omstrukturerar produktionsanläggningen i Hannover för att i framtiden, vid sidan av våra T6.1-modeller, också göra plats för att bygga två nya modeller på samma anläggning. Från nästa år en helt ny Multivan, både som laddhybrid och med traditionella förbränningsmotorer, och senare vår helt elektriska ID Buzz, säger Josef Baumert, VWCV Brand Board of Management Member för Produktion och Logistik

Under sommarens tre veckor långa produktionsuppehåll plus ytterligare en vecka med reducerad kapacitet har mer än 500 olika åtgärder inom underhåll och modernisering genomförts på anläggningen. I första hand har det handlat om att integrera produktionen för de två nya modellerna

– Genom att montera ner gamla maskiner och bygga nya produktionslinor kan man nu tydligt se hur den framtida produktionen kommer se ut. I alla olika delar av tillverkningsprocessen har över 2 000 personer varit involverade i att montera nya maskiner för framtida modeller eller integrerat dem i i befintliga processer, säger fabrikschefen Thomas Hahlbohm.

I åtgärdspaketet ingår bland annat:

  • Nedmontering av produktionslinan för Amarok för att göra plats för nya ID Buzz. Detta berör ett område inne i fabriken på cirka 34 000 kvadratmeter.
  • Konstruktion och driftsättning av maskiner för nya Multivan i karosseri, måleri och på monteringsbandet för T-modellen.
  • Modernisering och nedmontering av gamla plåtpressar ökar energieffektiviteten motsvarande en minskning av 4 200 ton CO2 per år.
  • Karossmåleriet har anpassats för att kunna hantera nya Multivan och i monteringsanläggningen har man börjat förbereda för produktionen av ID Buzz.
  • En ny målerianläggning som kan hantera tvåtonslacker (bi-colour) för den nuvarande T-modellserien och de båda nykomlingarna.
  • Produktionsprocesser har anpassats för att kunna hantera både vanliga förbränningsmotorer och hybrider på samma band.

Volkswagen Commercial Vehicles, VWCV, drivs som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvarigt för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Verksamheten sysselsätter mer än 24 000 människor globalt, varav cirka 15 000 i Hannover där huvudkontoret finns. Organisationen är också huvudansvarig för utvecklandet av autonom körning och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”.

Under 2019 sålde VW Transportbilar cirka 500 000 fordon som producerats på fabrikerna i Hannover, Poznań, Września and Pacheco. I Sverige har gruppen en marknadsandel kring 30 procent inom lätta transportbilar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078