23948sdkhjf

Snabbt och uppkopplat däck från Michelin

Michelin Pilot Sport Cup2 Connect har plats för en sensor på insidan av däcket, vilket gör det till det första 100 procent uppkopplade däcket på marknaden.

Nya Michelin Pilot Sport Cup2 Connect är till 80 procent utformat för bankörning och till 20 procent för vanliga vägar. För att ge god vägkänsla och hög effektivitet är däckets uppbyggnad en kombination av två polyesterlager, två stållager och ett lager av polyamid. Dessutom har man använt flera avancerade tekniker.

  • Wavy Summit Architecture: en ”vågig”förstärkning av däckets toppskikt. Det ger snabbare responstid och ökar den sportiga känslan bakom ratten.

  • Dynamic Response Technology: hybridbälte av aramid och nylon med hög täthet som ger exakt körning och förbättrar däckets uppförande under belastning. Bältet är placerat direkt under slitbanan och starkt och lätt. Aramid/nylon är fem gånger starkare än stål.

Michelin Pilot Sport Cup2 Connect har plats för en sensor på insidan av däcket. Användaren behöver bara montera Michelin Track Connect sensorerna för att kunna ta del av alla funktionerna och ytterligare optimera däckets prestanda vid bankörning.

Dessa tekniska förbättringar gör att däcket kan ge högre kurvhastigheter och bra stabilitet vid höga hastigheter. På bana innebär det bättre varvtider men också ökad säkerhet både på bana och på vanliga vägar. Det nya däcket är 7,29 sekunder snabbare efter en serie på tio varv än föregående Michelin Pilot Sport Cup2-däcket.

BMW M2 C S blir den första bilmodellen som utrustas med Michelin Pilot Sport Cup2 Connect-däck, (245/35 ZR19 (93Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 * DT1 fram och 265/35 ZR19 (98Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 * DT1 bak) vilket betyder att Michelin Pilot Sport Cup2 Connect är det första sportiga uppkopplade däcket som homologerats som originalutrustning.

Däcket finns även tillgängligt som eftermarknadsdäck i 41 dimensioner och för drygt 180 bilmodeller (täcker 95 % av marknaden) i dimensioner från 17 till 21 tum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094