23948sdkhjf

Ny lackeringsanläggning i Uddevalla

Pierre Billackering slår upp dörrarna för en helt ny billackeringsanläggning i Uddevalla. Därmed äger företaget 23 anläggningar i Sverige.

Ytterligare en nybyggd lackeringsanläggning har slagit upp dörrarna. Denna gång i Uddevalla där Pierre Billackering redan har ett samarbete med flera bilhandlare.

En av dem är Toveks Bil som finns på 18 orter runt om i Sverige och har återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och även transportbilar. Thomas Niklasson är servicekontroller på Toveks Bil.

–Vi har samarbetat med Pierre Billackering i många år, ända sedan de köpte en billackering i Vänersborg. De är en väldigt villig samarbetspartner som förser oss med det vi behöver, jag brukar säga att de alltid sätter oss i första rummet, säger Thomas Niklasson.

Pierre Billackering finns idag representerade i nästan alla de städer där Toveks bil har sina anläggningar. Thomas Niklasson lyfter många av de fördelar som samarbetet innebär för dem. Han tycker att hela logistikkedjan fungerar väl, Pierre Billackering har egna transportbilar som kommer och hämtar fordonen samt lätthanterliga datasystem som gör det enkelt och överskådligt.

– Det är svårt att få lönsamhet i en egen lackering. Det är kostsamt att bygga med tanke på alla miljökrav och besvärligt att rekrytera eftersom billackering är ett hantverk som kräver skicklig personal. Pierre är experter på båda bitarna, säger Thomas Niklasson.

Bland kunderna finns förutom Toveks Bil även Hedin Bil och Roy Andersson Bilbolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125