23948sdkhjf

Mekonomen Group samarbetar med elbilstillverkaren Xpeng

Kinesiska Xpeng planerar en elbilslansering i Norge och har nu valt Mekonomen Group som exklusiv grossistpartner för reservdelar.

Mekonomen-koncernens verkstäder kommer också att auktoriseras som servicepartners för Xpengs bilar. Mekonomen Group ingår genom dotterbolaget Meca Norway samarbete med elbilstillverkaren Xpeng och blir därmed exklusiv reservdelsgrossist för Xpeng i Norge.

Utvalda Meca-verkstäder kommer också att bli auktoriserade service- och reparationsverkstäder för Xpengs bilar. Bolagets vd och koncernchef Pehr Oscarson öppnar dessutom upp för fler samarbeten inom kort.

– Den nya generationen elbilstillverkare letar efter effektiva försäljningskanaler och samarbeten med befintliga aktörer för att snabbt etablera sig på den nordiska marknaden. Vi har utvecklat en bra affärsmodell som vi tror kommer leda till fler partnerskap i närtid, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Mekonomen Group.

Den starka positionen ger Mekonomen Group bästa möjliga förutsättningar att leda branschens gradvisa omställning där en ny och grönare fordonsteknik blir allt vanligare.

–  Denna omställning innebär mycket stora möjligheter för Mekonomen Group, säger Pehr Oscarson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081