23948sdkhjf

Frankrike förbjuder Polestars logotyp

En fransk domstol har tillfälligt förbjudit Polestar att använda sin logotyp i Frankrike. Orsaken är en treårig laglig strid som Citroën startade för att de ansåg att logotypen liknar deras egen.

Officiella domstolsdokument från 2017 visar att Citroëns moderbolag, PSA Group, bett Volvo att sluta använda Polestars logotyp. Det skriver den brittiska nyhetssajten autocar.co.uk. Man hävdade att logotypen, som består av två så kallade chevroner i ett korsmotiv, liknar Citroëns 121-åriga chevron-emblem.

Volvo vägrade och hävdade att logotyperna inte alls liknade varandra. Det ledde till att Citroën tog ärendet till Europeiska immaterialrättsmyndigheten, men lyckades inte bevisa de två logotypernas likheter.

Nu har däremot en fransk domstol ställt sig bakom Citroën och förordnat Polestar att betala 150 000 euro till det franska varumärket, och 70 000 euro i juridiska avgifter. Polestar förbjuds också att använda sin logotyp i Frankrike i sex månader från utfärdandet av domstolsbeslutet, som togs i juli i år.

Det är oklart vad detta innebär för en potentiell utbyggnad av prestandamärket i Frankrike, men en Polestar-talesman sa till Autocar: "Polestar verkar inte i Frankrike och vi har för närvarande inga planer på att verka i Frankrike. Även om vi inte kan kommentera ärendets detaljer, tror vi starkt på vårt varumärkes och logotyps position. Vi inser att vi som ett nytt, spännande bilmärke på marknaden med ambitiösa planer för att höja profilen för elektrisk mobilitet kan samla uppmärksamhet från etablerade biltillverkare.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094