23948sdkhjf

Kungligt samarbete med GTR Motorpark

Kungliga Automobil Klubben, KAK, har tecknat ett treårigt avtal med GTR Motorpark i Eskilstuna. Syftet är att använda multianläggningen som hemmaarena för KAK Östra.

GTR Motorpark i Eskilstuna håller på att byggas ut och utvecklas till en multianläggning för bland annat racing, testning av nya fordon och konferenser, vilket Motormagasinet rapporterat om löpande. Och nu har motorparken avtalat om ett nytt samarbete.

Bandagar, exponering och kompetens är grunderna i det avtal som KAK har tecknat med GTR Motorpark.

– Vi vill gärna vara en nära samarbetspartner med GTR Motorpark och ser den blivande multianläggningen som hemmaarena för KAK Östra, säger Jessica Bjurström, KAK:s nya generalsekreterare.

Samarbetet bygger på långsiktighet och avtalet är skriver över tre år.

– Längre avtal i tider som dessa känns som ett löfte för framtiden och gör att vi, tillsammans med våra medlemmar, kan planera för lång tid framåt, säger Bjurström.

Uppgörelsen är unik, vilket glädjer multianläggningens grundare Johan Heggblad. Parterna har däremot arbetat tillsammans tidigare.

– Vi hade möjligheten att göra ett introduktionsevenemang redan i somras, säger David von Schinkel, initiativtagare till samarbetet.

GTR Motorpark stod då som värd för Prins Carl Philips Racing Pokal, kartingtävlingen som KAK varit engagerad i sedan premiärupplagan 2013.

– Vi har ett gemensamt intresse i Prins Carl Philips Racing Pokal och det är jättekul att samarbetet mellan oss nu får en fortsättning. Vi ser stora värden i att ha KAK som partner med all verksamhet och all den kompetens som finns i klubben, säger Johan Heggblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109