23948sdkhjf

Bilprovningen inför digitala protokoll

Som första aktör på besiktningsmarknaden har Bilprovningen lanserat digitala protokoll. Detta för att ge kunder enkel tillgång till besiktningsinformationen och bespara miljön.

När en besiktning är gjord får kunden ett protokoll med resultatet, vad som har kontrollerats på fordonet och eventuella fel som behöver åtgärdas. Bara under 2019 delade Bilprovningen ut över 1,4 miljoner besiktningsprotokoll. Därutöver lämnade kundcentret ut cirka 25 000 kopior till kunder som exempelvis tappat bort sitt original.

För att underlätta för kunder som önskar ha enkel åtkomst till sina protokoll och samtidigt bespara miljön från onödiga utskrifter inför Bilprovningen nu därför digitala protokoll. Hittills erbjuds de digitala protokollen via den nya tjänsten ”Mina sidor” på Bilprovningens hemsida, där man loggar in med bank-id.

Att ha tillgång till sina protokoll digitalt är efterfrågat av våra kunder. Därför känns det bra att kunna erbjuda detta via Mina sidor. Hittills har nästan 100 000 kunder registrerat sig för tjänsten, berättar Bilprovningens marknadschef Susanna Edberg i pressmeddelandet.

Förutom en översikt över alla fordon och deras besiktningsprotokoll kan kunder också se när det är dags för en ny besiktning, samt boka den direkt i tjänsten.

På 1960-talet, när Bilprovningen startade, bestod protokollet av ett handskrivet original och två kopior med mellanliggande karbonpapper. I mitten av 70-talet ersattes det av en förtryckt version och i slutet av 90-talet, i samband med datorernas framfart, infördes gällande version.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094