23948sdkhjf

Nytt värmekamerasystem debuterar på Cadillac

Teknikföretaget Veoneer har påbörjat produktionen av värmekamerasystemet Night Vision, generation fyra. Systemet erbjuder bättre sikt framåt med fyra gånger så hög upplösning som föregångaren. Detta rapporterar företaget i ett pressmeddelande.

Kameran kan scanna av en större del av vägbanan och vägrenen jämfört med tidigare versioner, och detekteringsförmågan ökar samtidigt som föraren får en skarpare bild. Den nya kameran integreras i 2021 års modell Cadillac Escalades grill och föraren ser objekt på en ny, böjd 38 tums skärm.

Veoneers system känner av mycket små temperaturvariationer och objekt kan urskiljas på större avstånd. Systemets förbättrade analysförmåga hjälper föraren att se bortom framlysets ljus. Det innebär att exempelvis gångtrafikanter och djur kan upptäckas på upp till 200 meters avstånd, vid bästa väderförhållanden. Systemet uppmärksammar även föraren på eventuella faror i totalt mörker och då sikten är dålig, så som i dimma, rök eller när föraren bländas av mötande trafik.

Veoneers värmekamera, generation fyra, är ett stort steg framåt vad gäller små värmekameror till fordon, då den har högre upplösning och förbättrad analys för att upptäcka gångtrafikanter och djur på vägbanan. Lanseringen är en viktig milstolpe för Veoneers väg mot säkrare bilköning, säger Jan Carlson, vd, ordförande och koncernchef för Veoneer, i pressmeddelandet.

Kameran är dessutom 50 procent mindre och 50 procent lättare än föregångaren, vilket innebär att fler kameror kan fraktas tillsammans. Företaget menar att det minskar koldioxidutsläppen under transporten till Cadillacs produktionslinor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094