23948sdkhjf

GBV fortsatt krav för SFVF:s medlemmar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, förlänger tiden för införandet av certifieringen Godkänd Bilverkstad, GBV, för sina medlemmar. De menar att arbetet tagit längre tid än beräknat och vill ge alla chansen att ansluta sig, därför förlängs tiden till sista december i år.

Vid årsskiftet var den egentliga sista dagen för medlemmarna att certifieras, och SFVF uttryckte en oro för vad som skulle hända därefter. Frågan har inte prioriterats hos regeringen, som tidigare hotat med lagstiftning – vilket var orsaken till att branschstandarden GBV kom till från början.

Det råder fortfarande oklarheter kring hur verkstäders kvalitet och miljö ska säkerställas, men SFVF vill fortsätta satsa på GBV så länge man inte har fattat beslut om något annat.

”Största skälet till att vi vill att verkstäder som lägsta krav ska vara Godkänd Bilverkstad, alternativt ha infört motsvarande kvalitets- och miljöledningssystem, är för verkstadens och bilägarens bästa samt det bästa ur hållbarhetsperspektiv”, skriver SFVF i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109