23948sdkhjf

Bilia-företag prisas för återvinning av litiumjonbatterier

Företaget Ecris har fått en utmärkelse för sin metod att återanvända fordonsbatterier.

Ecris är ett företag inom Bilia-koncernen och ingår i Bilia Reuse, som utvecklar metoder för bilåtervinning.

Företaget är en ledande aktör inom sin nisch när det gäller renovering av produkter till fordonsindustrin. Nu har man fått utmärkelsen Årets innovation för sin metod att återanvända litiumjonbatterier i sitt energilager E-Cube. Det framgår av ett pressmeddelande. 

De närmaste åren förväntas elbilsmarknaden att växa snabbt, vilket gör att antalet kasserade litiumjonbatterier kommer att öka. Om batterierna rekonditioneras och återanvänds har de ofta mer än hälften av sin livslängd kvar, vilket ger en stor miljövinst mot att ersätta dem med nytillverkade batterier.

– Energilagret E-Cube kan styra och använda de flesta biltillverkarnas batterier till ett konkurrenskraftigt pris. Det känns roligt att det arbete som jag och mina kollegor Ove Sers och Fredrik Stigebrandt startade för fyra år sedan nu bär frukt. Det känns bra att kunna dra sitt strå till stacken i hållbarhetsfrågan, säger Magnus Ramfelt, vd för Ecris.

Utmärkelsen Årets innovation belönar kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. Priset delas ut av Jönköping Science Park och Almi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125