23948sdkhjf

Aston Martin ny säkerhetsbil i F1

Mercedes har varit säkerhetsbil i Formel 1 i många år med Bernd Mayländer vid ratten. Nu tar Aston Martin över som pace car och doktorsbil i form av en DBX respektive en Vantage.

Aston Martin kommer att ståta med både officiell medicinsk bil och säkerhetsbil när Formel 1-säsongen vevar igång i Bahrain 12-14 mars i Gulf Air Bahrain Grand Prix 2021.

En speciellt utrustad version av Aston Martin Vantage har utvecklats för att hålla pli på racerbilarna. Den har genomlidit betydande chassi- och aerodynamiska förbättringar.

Aston Martin DBX, varumärkets första suv, kommer att spela rollen som officiell doktorsbil. Den följer i kön bakom fältet vid starten i fall något går år skogen.

Säkerhetsbilen, Aston Martin Vantage, körs fortfarande av Bernd Mayländer som har rattat säkerhetsbilen i över tjugo år. Gammal DTM-pilot och långloppsförare.

Eftersom F1-förarna ofta klagat på för långsamma säkerhetsbilar har Vantage pimpats med fokus på förbättrad banprestanda och varvtider. Kraften har ökat till 535 hk, levererad av en 4,0-liters twin-turbo V8 som gör att bilen klarar 0-100 km/tim på bara 3,5 sekunder. Den har 155,6 kg downforce vid 200 km/tim. 60 kg mer än vad ”vanliga” Vantage ger i samma hastighet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14