23948sdkhjf

Öresundskraft satsar på laddning av tunga fordon

När fordonstillverkarna satsar på eldrift behöver laddinfrastrukturen byggas ut. I Helsingborg tar Öresundskraft nu täten för en satsning på laddplatser för tunga fordon.

Närmare en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser kommer från transportsektorn och elektrifiering är en del av lösningen för att minska utsläppen från transporter.

Helsingborg är ett logistiknav och utsågs förra året till ett av Sveriges absolut bästa logistiklägen. Fordonsladdning har varit en del av Öresundskrafts affär sedan 2014. Då bildade Öresundskraft det som senare kom att bli Mer Sweden AB, Sveriges ledande laddoperatör för personbilar. Därtill har Öresundskraft bidragit till att elektrifiera både fartygs- och busslinjer i Helsingborg.

– Vi ska bidra till omställningen av transportsektorn genom att bygga ut laddinfrastrukturen, detta som en del av det skånska elektrifieringslöftet. Därför inleder vi nu en satsning för att möjliggöra laddning av fordon för tunga transporter. Just nu har vi en tät dialog med logistikföretag, logistikköpare och fordonstillverkare om lämpliga laddplatser för regionala godstransporter. Vi siktar på att ha den första på plats under våren 2022, berättar Anders Östlund, vd på Öresundskraft i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078