23948sdkhjf

Branschmässan som blir först ut efter pandemin

Säkerhet står i fokus när den första fysiska branschmässan i Norden – norska Automessen – äger rum den 9-12 mars nästa år. Branschens största aktörer har redan bokat in sig.

Automessen, som i likhet med svenska Automässan återkommer vart tredje år, ägde senast rum 2018 och skulle egentligen ha arrangerats i februari i år – om inte pandemin kommit emellan. Nu arrangeras Automessen istället den 9-12 mars – som vanligt i Norsk Varemesses lokaler i Lillestrøm strax öster om Oslo.

– Vi har investerat mycket pengar i nya system, för att försäkra oss om att i har full kontroll. Och vi är väldigt glada över att kunna arrangera Automessen igen. Det säger Trond Andersen, kundchef på Norges Varemesse till norska tidningen Motorbransjen.

Några av investeringarna som Trond Andersen syftar på är uppkopplade digitala kameror som håller koll på hur många besökare som vid varje tidpunkt uppehåller sig i var och en av mässhallarna.

– Från och med nu kan man bara köpa biljett digitalt, så att mässbesökarna bara behöver ha sin biljett i mobilen. Detta gör det enklare för besökaren att håla reda på sin biljett samtidigt som han eller hon slipper ha fysisk kontakt på flera ställen, förklarar Trond Andersen. Och tillägger att det under mässan kommer att finnas personal som övervakar att besökarna iakttar de av pandemin påbjudna försiktighetsåtgärderna.

– De nya kamerorna säkerställer också att vi vid varje tidpunkt kommer kunna ha information om hur många besökare som är i lokalerna, vilket gör att vi också kan se till att det inte är för många besökare på mässan, säger Trond Andersen.

Automessen arrangeras gemensamt av Autobransjens Leverandørforening (ABL) och Norges Varemesse. Nästa års upplaga blir den femte i ordningen sedan Automessen startades. Och så här långt ligger man väl i fas med planeringen och förberedelserna, enligt ABL:s ordförande Arild Hansen:

– Branschens största och viktigaste aktörer har redan anmält sig.

Och ifall nya coronarestriktioner skulle stoppa Automessen så innebär det inte några ekonomiska risker för utställarna eftersom norska staten då går in med kompensation, påpekar Arild Hansen.

LÄSA OM FÖRRA AUTOMESSEN: Automessen "större" än Automässan

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093