23948sdkhjf

Var tredje bilist är rädd för biltvätten

Att obehag och rädsla är förknippat med att tvätta bilen i en biltvätt kanske inte är helt förväntat. Men detta är faktiskt ett ökande problem som i dag gäller för en tredjedel av bilisterna.

Det är en undersökning från Yougov, som gjorts på uppdrag av miljöinitiativet Hållbar biltvätt, som visat att 33 procent av bilisterna känner rädsla och oro över att tvätta bilen i en automattvätt. De som tycker att biltvättar är mest obehagliga är vuxna i åldrarna 18 till 29 år.

Man kanske är rädd för trånga utrymmen, eller känner obehag vid höga ljud och när borstarna kommer emot en. Att yngre personer är mer rädda kan bero på att man kanske inte haft körkort så länge och att man helt enkelt inte är lika bilerfaren, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt.

Enligt undersökningen händer det att 32 procent av bilisterna väljer bort att tvätta bilen både i automattvätten och gör-det-själv-hallen för att de är rädda för att göra fel, för att de inte vet hur man gör eller för att de ska skada bilen eller tvätthallen.

Rädslan, oavsett orsak, kan vara en bidragande faktor till att 12 miljoner biltvättar fortfarande sker hemma varje år. Många fortsätter att ”fultvätta” på gatan, gräsmattan eller uppfarten trots medvetenheten om att det faktiskt skadar miljön och vårt vatten, säger Robert Dimmlich.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094