23948sdkhjf

Så hjälper Volvo och bilföretag fordonsutbildningen i Jönköping

Genom ett nytt samarbete med Volvo Car och Nybergs Bil kan fordonsutbildningen på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping förstärka sina resurser både på servicetekniker- och skadesidan.

I slutet av oktober invigdes det nya trepartssamarbetet mellan Bilföretaget Nybergs Bil, Volvo Car och Bäckadalsgymnasiet.

– Vi vill göra vad vi kan för att bidra till att få kompetenta service- och skadereparationstekniker. Vi ser ett stort behov av välutbildade fordonstekniker framöver. Därför har vi tillsammans med Volvo Car gått in och bidragit med lite tekniska verktyg och en bil, så att fordonsutbildningen får rätt förutsättningar att jobba med dagens modeller och jobba med dagens fordonselektronik, berättar Nybergs Bils vd Robert Bloom.

Volvo Car säkerställer att fordonsutbildningen får tillgång till vissa tekniska system och program och har bidragit med en Volvo-bil.

– Det här samarbetet rullar nu på tillsvidare och vi har en långsiktig plan med detta. Det här samarbetet ska bidra till att eleverna i sin skolmiljö får en bra uppfattning om vad arbetet som fordonstekniker innebär.

Något som Robert Bloom tror kanske gör deras trepartssamarbete unikt för Sverige är att det innefattar mer än bara serviceteknikerbiten:

– Vi jobbar både med en teknisk serviceutbildning och även på skadesidan, där vi har gemensamma insatser och engagemang.

Nybergs Bil är auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia och har två anläggningar med bilförsäljning och serviceverkstad i Jönköping och i Nässjö. I Jönköping har man även en skadeverkstad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078