23948sdkhjf

Här ska lastbilarna ladda i Helsingborg

Det är Öresundskraft och Volvo truck center som gör investeringen som omfattar fyra laddplatser med en laddeffekt på upp till 350 kW och sex platser med 100kW laddeffekt, enligt ett pressmeddelande.

Bokning och betalning sker via Volvos bokningssystem men stationerna blir tillgängliga för alla lastbilsfabrikat.

– Laddstationen ligger på en strategiskt bra plats och blir startskott för en framtida, storskalig elektrifiering av tunga transporter, menar Öresundskrafts vd Anders Östlund.

Enligt pressmeddelandet utformas stationen för att möta logistikbranschens behov av tillgänglighet och planerbarhet men också det framtida energisystemets behov – genom smart styrning ska stationen kunna fungera som en resurs vid tillfällen när tillgången på effekt är begränsad.

Utsläppen från transporter står idag för cirka 30 procent av Helsingborgs totala CO2-utsläpp och för stadens klimatmål är elektrifierade transporter en viktig del.

– Vi är mycket glada över att kunna underlätta för våra kunder att välja mer hållbara transportlösningar. För att elektrifieringen ska ta fart måste det finnas infrastruktur där man kan ladda, därför är samarbetet med Öresundskraft mycket värdefullt, säger Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079