23948sdkhjf

Ny app ska hjälpa till vid anbud i folkrace

Folkrace är Sveriges största bilsport där det årligen sker transaktioner på strax över 100 miljoner kronor inklusive köp och sälj av bilar och anbud under tävling. En ny app ska förenkla hanteringen.

Enligt ett pressmeddelande från tech invest-företaget Increasor är de snart klara att lansera en betaversion för publik användning av en Folkrace-app.

Vid anbud i folkrace köper man en lott på den bil man vill införskaffa, efter att anbudstiden är stängd ropar man upp varje bil, varpå man presenterar antalet anbud och drar lott om vem som blir den lyckliga köparen. Även utan publik med en tävling där det är 400 startande blir det trots allt 400 förare som potentiellt ska lägga anbud.

Utvecklarna bakom appen har ett exempel på en annan lösning: I teorin, om arrangören vill, kommer man kunna lotta alla bilar samtidigt och en notis i appen berättar om du blev köparen eller inte. Det som förr tog fyra timmar tar nu fem minuter.

Den 7 februari 2022 ska alpha vara slutförd och en publik beta-version ska rullas ut och samköras parallellt med analoga systemet på de första tävlingarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.086