23948sdkhjf

Norrman köpte lyxåk i Tyskland – polis beslagtog bilen i Danmark

Det var i oktober som en man från Norge åkt ned till Tyskland för att hämta sin nyinköpta Lamborghini Huracán Spyder. På väg hem blev dock foten lite väl tung när han körde på motorvägen E39 och i samband med att dansk polis stoppade honom kunde de uppmäta en hastighet på 236 kilometer i timmen. En ny dansk lag gjorde det också möjligt för polisen att beslagta bilen som hade ett värde på 2,7 miljoner kronor.

– Det var lite trist för honom. Nu är bilen konfiskerad, säger Jess Falberg, vaktchef på polisen i Nordjylland, till tidningen Nordjyske

I förra veckan avslutades en domstolsförhandling som beslutade att bilen skulle vara fortsatt beslagtagen i väntan på nästa rättegångsförhandling. Nordjyske skriver att det sannolikt inte kommer ske förrän efter årsskiftet.

Den nya danska lagen kom till tidigare i år för att skärpa straffen kring vansinneskörning. Bland annat handlade det om kriminellt belastade personer som brukade köra fort i tätbebyggelse. Som lagen såg ut tidigare kunde danska polisen inte ta en bil om den var lånad, hyrd eller leasad. Med ändringen kan de nu beslagta alla fordon oavsett vem som står som ägare.

Om mannen förlorar i rätten kommer Lamborghinin att auktioneras ut av danska staten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094