23948sdkhjf

Här märker man ett ökat intresse för fordonsutbildningen

På fordons- och transportprogrammet på Holavedsgymnasiet i småländska Tranås noterade man en ökad tillströmning av intresserade grundskoleelever på gymnasiets informationsdag nyligen.

När Holavedsgymnasiet i småländska Tranås nyligen höll en informationsdag om gymnasievalet märkte man av en ökande ström av intresserade grundskoleelever till skolans fordons- och transportutbildning.

Vi hade säkert över 25 tjejer som besökte oss och runt 120 elever allt som allt, vilket känns jätteroligt, berättar Thomas Grahn som är programansvarig på Holavedsgymnasiets fordons och transportprogram.

En viktig förklaring till det ökade intresset för fordons- och transportutbildningen tror lärarna på fordons och transportprogrammet är att bilintresset har ökat bland de unga.

– Jag tänker att det har mycket att göra med att intresset för A-traktorerna har ökat. I dag är det dessutom mycket lättare att bygga om en bil till A-traktor, säger Viktor Jonsson som är ny lärare på Holavedsgymnasiets fordons och transportprogram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094