23948sdkhjf

Hedin-koncernen gör ännu ett förvärv

Hedin Mobility Group AB köper via sitt dotterbolag Hedin Helsingborg Bil AB Tecto Trucks i Markaryd, som är en av Smålands större fullserviceanläggningar för lastbilar.

Tecto Trucks i Markaryd ägs av Mattias Nilsson som köpte anläggningen våren 2020, då man också bytte namn från Nordic Truck Center till Tecto Trucks i Markaryd. Mattias var vd på Nordic Truck Center, som varit återförsäljare för DAF:s lastbilar i över 40 år.

I samband med Hedin-koncernens övertagande kommer Tecto Trucks före detta ägare Mattias Nilsson att ta över ansvaret för den svenska lastbilsverksamheten i Hedin Bil. Mattias Nilsson har tidigare varit ansvarig på Mercedes-Benz Sverige för försäljning, marknad och produkt. Innan Tecto Trucks var han vd för DAF lastbilar som generalagent i Sverige, Norge och Finland.

FAKTA Hedin Mobility Group

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda bilåterförsäljare. I koncernens portfölj finns över 30 bilvarumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Hedin Bil är representerat på drygt 120 platser i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz.

Läs även: Nordic Truck Center lämnar Markaryd

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078