23948sdkhjf

Nordic Truckcenter lämnar Markaryd

Efter 40 år i Markaryd flyttar Nordic Truckcenter till Malmö. Företagets gamla vd tar över verkstaden i Markaryd.

Nordic Truckcenter flyttar centrallagret från Markaryd till Malmö. Satsningen innefattar också en renovering av verkstaden, som räknar med att nyanställa personal.

– Vi kommer att flytta lagret, utöka verkstadsytan och köpa in en del ny utrustning. Allt för att vara förberedda inför den ökade kundtillströmning som vi räknar med tack vare den här satsningen, säger Amir Alispahic, verkstadschef för Nordic Truckcenter i Malmö.

– Vi får nu verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både Daf och Iveco på en och samma plats, säger Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige.

I fjol flyttade Nordic Truckcenter sitt huvudkontor från Markaryd till Malmö och köpte dessutom Ivecos verksamhet i Malmö. Och nu flyttar man alltså även centrallagret av reservdelar för Dafs lastbilar.

– Det innebär att vi blir starkare i Skåneregionen – inte minst på Daf eftersom vi nu har både försäljning och reservdelslager i Malmö. Samtidigt kommer vi närmare fabriken i Holland vilket innebär snabbare leveranser. Och härifrån kan vi leverera till hela Sverige redan nästa dag, säger Patrik Lundin.

Daf har funnits i Markaryd i 40 år, och eran är inte slut bara för att Nordic Truckcenter flyttar. Tecto trucks tar nu över verkstaden under ledning av Nordic truckcenters tidigare vd Mattias Nilsson.

– Tecto Trucks blir en auktoriserad Daf-verkstad och vi kommer även att ha säljare på plats, vilket känns jättebra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063