23948sdkhjf

Volkswagen investerar i vindkraftpark i Skellefteå

Nu investerar den tyska biljätten Volkswagen i en vindkraftspark i norra Sverige. Volkswagens andel i parken kommer att ha en årliga kapacitet på cirka 100 GWh vilket kan förse motsvarande 27 000 hushåll med el.

Volkswagen blir den första biltillverkaren som stödjer den omfattande utbyggnaden av vindkraftparker och solenergianläggningar i Europa. Volkswagen meddelar dessutom att de kommer att driva på utbyggnaden av europeiska vindkraftparker och solenergianläggningar med cirka 40 miljoner euro fram till 2025.

– E-mobilitet kan endast bidra effektivt till klimatskyddet om elbilarna hela tiden laddas med förnybar el, säger Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen, enligt ett pressmeddelande.

Utöver vindkraftparken i Sverige kommer en ny solenergianläggning i Tramm-Göthen i nordöstra Tyskland att tas i drift i början av 2022. Det gemensamma projektet med energiföretaget RWE har cirka 420 000 solcellsmoduler och är det största oberoende solenergiprojektet i Tyskland. Därefter följer ytterligare ett 20-tal gröna elprojekt i länder som Spanien, Storbritannien och Finland fram till 2025.

Alla projekten ska tillsammans generera cirka sju terawattimmar extra förnybar el. Det motsvarar kapaciteten hos över 300 vindkraftverk och skulle kunna täcka den årliga förbrukningen för 600 000 hushåll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
På iskallt uppdrag land och rike runt
En träff med stort engagemang
Mercedes mäter åt Trafikverket
Stort behov av laddning på sportlovsresan
Hög tid för bilproducenter att anmäla sig
Han är Porsches nya chef
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125