23948sdkhjf

Volkswagen investerar i vindkraftpark i Skellefteå

Nu investerar den tyska biljätten Volkswagen i en vindkraftspark i norra Sverige. Volkswagens andel i parken kommer att ha en årliga kapacitet på cirka 100 GWh vilket kan förse motsvarande 27 000 hushåll med el.

Volkswagen blir den första biltillverkaren som stödjer den omfattande utbyggnaden av vindkraftparker och solenergianläggningar i Europa. Volkswagen meddelar dessutom att de kommer att driva på utbyggnaden av europeiska vindkraftparker och solenergianläggningar med cirka 40 miljoner euro fram till 2025.

– E-mobilitet kan endast bidra effektivt till klimatskyddet om elbilarna hela tiden laddas med förnybar el, säger Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen, enligt ett pressmeddelande.

Utöver vindkraftparken i Sverige kommer en ny solenergianläggning i Tramm-Göthen i nordöstra Tyskland att tas i drift i början av 2022. Det gemensamma projektet med energiföretaget RWE har cirka 420 000 solcellsmoduler och är det största oberoende solenergiprojektet i Tyskland. Därefter följer ytterligare ett 20-tal gröna elprojekt i länder som Spanien, Storbritannien och Finland fram till 2025.

Alla projekten ska tillsammans generera cirka sju terawattimmar extra förnybar el. Det motsvarar kapaciteten hos över 300 vindkraftverk och skulle kunna täcka den årliga förbrukningen för 600 000 hushåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094