23948sdkhjf

Bråk mellan Musk och amerikanska regeringen

USA:s president Joe Biden vill investera i infrastruktur för laddning, något som Elon Musk kritiserat som ”onödigt”. Nu får Musk mothugg av Bidens transportminister Pete Buttigieg.

Det är Teknikens Värld som rapporterar om osämjan mellan Teslagrundaren ocb Bidenregeringen. Det var när Musk fick chansen att kommentera Bidens satsning på laddinfrastruktur och elbilar som Musk uttryckte att hela satsningen var ”onödig”.

– Om jag ska vara ärlig så är mitt råd: rösta inte igenom det, sa Musk enligt tidningen.

Elon Musk har tidigare varit anhängare av Donald Trump och har även varit rådgivare åt Trump-regeringen. Men när Trump inte trodde på klimatkrisen och började motsätta sig utvecklingen av elbilar hoppade Musk av åtagandet.

– Vi tycker att det är väldigt viktigt att stötta elbilsladdning och att i nästa projekt få ner priset på elbilarna, sa Pete Buttigieg när han ombads kommentera Musks ord om förslaget.

Förslaget innebär att alla amerikaner som köper en elbil får 7 500 dollar i bidrag och ytterligare 4 500 dollar i stöd om bilen var byggd av amerikanskt fackanslutna bilarbetare.

Musk har försökt att hålla bilfacket UAW borta från sin fabrik i Fremont, Kalifornien. Kanske bidrar det till att han är emot förslaget?

– Självklart tror vi på fördelar för de fackanslutna jobben, det här är saker som inte sker av sig självt, säger Pete Buttigieg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.062