23948sdkhjf

Här är teamet bakom Annie Seel i Dakarrallyt

Hon ska åka en atv med motorcykelmotor och hennes team leds av en tysk affärsman och rallyveteran. På nyårsdagen går starten för Dakarrally-drottningen Annie Seel.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i Dakarrallyt! Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och även ta pris som bästa kvinnliga team, säger Annie Seel till Motormagasinet.

Den 1 januari går starten för årets Dakarrally och starten går i Saudiarabien och staden Jeddah, där de tävlande också går i mål. Tävlingen, som ingår i VM för ökenrally, pågår fram till den 14 januari och den totala sträckan är 8177 kilometer fördelat på 13 delsträckor.

Teamet som Annie Seel och hennes tyska medförare Annett Fischer ingår i – X Raid – leds av ett riktigt rallyproffs och tävlingsveteran – den 66-årige tyske affärsmannen Sven Quandt, som även står bakom Audis Dakarsatsning med förare som Carlos Sainz , Mattias Ekström och stefan Peterhansel.

Sven Quandt är sedan flera decennier engagerad i rallysporten och har själv tävlat sedan 1991. 1998 vann han T1 Marathon World Cup i en Mitsubishi Pajero och under Sven Quandts ledning vann Mitsubishi Dakarrallyt 2003 och 2004.

Sven Quandt grundade sedan själv tävlingsteamet X Raid, som vunnit Dakarrallyt sex gånger – 2012, 2013, 2014, 2015, 2020 och 2021.

Tävlingsbilen som Annie Seel och hennes medförare ska köra är en atv med Yamaha-motor och sekventiell växellåda.

I sin satsning på Dakarrallyt har Annie nu även fått en svensk partner – Bengtsson Bil Premium Selection:

– Jag var tidigt ute att lyfta kvinnor i bilbranschen genom mina tidigare chefspositioner. Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten, känns det helt rätt att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson som äger och driver Bengtsson Bil Premium Selection.

LÄS ÄVEN: Svenskan som ingår i helkvinnligt rallyteam i Saudiarabien

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079