23948sdkhjf

Fler kvinnor söker till fordonsbranschen

När utbildningen för diagnostekniker inom motorbranschen startar på Yrkeshögskolan på Karlstads teknikcenter ser de ett ökande antal kvinnliga sökande.

– Det känns jättekul att fler kvinnor intresserar sig för utbildningen då det alltid varit ett mansdominerat yrke, säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads teknikcenter i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är att de sökande inte behöver ha en bakgrund med fordonsutbildning. En kurs i grundläggande fordonsteknik ingår i den nya utbildningsplanen, vilket utvecklades för att kunna nå en bredare målgrupp.

Stina Henriksson är en av studenterna som har börjat på utbildningen diagnostekniker inom motorbranschen.

– Jag kände att det var dags för något nytt i livet och hittade utbildningen genom kommunens webbplats. Jag tyckte den verkade spännande och kontaktade utbildningsledaren under sommaren för att höra om de nya antagningskraven, säger Henriksson i ett uttalande i samband med att utbildningsstarten.

Hon lägger till att hon gillar praktiska moment och hoppas på att hennes bilkunskap växer:

– Det känns jättekul att få börja studera till diagnostekniker här.

Yrkeshögskolan på Karlstads teknikcenter erbjuder utbildningar som är specifikt framtagna för att kunna möta efterfrågan från branscher som är i behov av nya kompetenta medarbetare. Unikt för utbildningarna är ett ”lärande i arbete” där samtliga studerande får under en stor del av utbildningstiden gå på praktik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125