23948sdkhjf

De tar över importen av Renault

Hedin Mobility Group tar nu klivet in i Danmark, när det nu står klart att man i ett joint venture med portugisiskt företag tar över importen och distributionen av Renault i både Sverige och Danmark.

I december ifjol var det flera personer i branschen som Motormagasinet pratade med som pekade ut Hedin-koncernen (Hedin Mobility Group) som en av få troliga spekulanter på att ta över importen och distributionen av Renault i Sverige.

Nu är det klart att det blir Hedin Mobility Group som får ta över importen och distributionen av Renault i Sverige. Renault har sedan en tid haft sitt dotterbolag i Sverige, Renault Nordic AB, och det blir alltså Hedin-koncernen som i ett joint venture med det portugisiska bolaget Salvador Caetano Group tar över import och distribution av Renault i både Sverige och Danmark.

Hedin Mobility Group och Salvador Caetano Group kommer bedriva importen och distributionen av Renault via ett gemensamt samriskbolag – Hedin Caetano AB – där båda parter är hälftenägare. Verksamheten innefattar utöver Renault även märkena Dacia och Alpine.

Affären innebär att Hedin Mobility Group nu också etablerar sig i Danmark, som distributör.

Affären prövas nu av berörda konkurrensmyndigheter och om den får godkänt planeras Renaultverksamheten föras över till det nya bolaget (Hedin Caetano AB) under maj månad.

LÄS ÄVEN: Så kommer Hedin Bil ta över Ford-försäljningen

Här är Hedin Bils alla förvärv 2021

FAKTA Salvador Caetano Group

Salvador Caetano Group har cirka 6750 anställda, bedriver verksamhet i 41 länder och 3 kontinenter (Europa, Afrika och Latinamerika) och representerar 25 varumärken som importör och 36 varumärken inom detaljhandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11