23948sdkhjf

De tar över importen av Renault

Hedin Mobility Group tar nu klivet in i Danmark, när det nu står klart att man i ett joint venture med portugisiskt företag tar över importen och distributionen av Renault i både Sverige och Danmark.

I december ifjol var det flera personer i branschen som Motormagasinet pratade med som pekade ut Hedin-koncernen (Hedin Mobility Group) som en av få troliga spekulanter på att ta över importen och distributionen av Renault i Sverige.

Nu är det klart att det blir Hedin Mobility Group som får ta över importen och distributionen av Renault i Sverige. Renault har sedan en tid haft sitt dotterbolag i Sverige, Renault Nordic AB, och det blir alltså Hedin-koncernen som i ett joint venture med det portugisiska bolaget Salvador Caetano Group tar över import och distribution av Renault i både Sverige och Danmark.

Hedin Mobility Group och Salvador Caetano Group kommer bedriva importen och distributionen av Renault via ett gemensamt samriskbolag – Hedin Caetano AB – där båda parter är hälftenägare. Verksamheten innefattar utöver Renault även märkena Dacia och Alpine.

Affären innebär att Hedin Mobility Group nu också etablerar sig i Danmark, som distributör.

Affären prövas nu av berörda konkurrensmyndigheter och om den får godkänt planeras Renaultverksamheten föras över till det nya bolaget (Hedin Caetano AB) under maj månad.

LÄS ÄVEN: Så kommer Hedin Bil ta över Ford-försäljningen

Här är Hedin Bils alla förvärv 2021

FAKTA Salvador Caetano Group

Salvador Caetano Group har cirka 6750 anställda, bedriver verksamhet i 41 länder och 3 kontinenter (Europa, Afrika och Latinamerika) och representerar 25 varumärken som importör och 36 varumärken inom detaljhandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.281