23948sdkhjf

Pengarna för årets klimatbonus är redan slut

Elbilsförsäljningen slår nya rekord, vilket inte bara är positivt för den som går i elbilstankar. Det är nämligen så att pengarna för att betala ut klimatbonusen 2022 redan är slut. Om detta rapporterar tidningen Elbilen och hänvisar till en beräkning gjord av tjänstebilskonsulten Ynnor.

Detta är inte förstå gången som de avsatta pengarna är förbrukade innan året är slut, men det har aldrig gått så snabbt som i år.

När klimatbonus-pengarna tagit slut redan på sensommaren och hösten under 2020 och 2021 höjdes anslaget för 2022 till 3,9 miljarder kronor, från 2,91 i fjol. Men inte heller detta har räckt. Orsaken är den stora försäljningen av elbilar och laddhybrider under 2021 då miljöbonusen delas ut 6,5 månad efter att bilen som har rätt till det registrerats in.

Transportstyrelsen bekräftar att årets pengar kommer att gå till bilar som redan sålts, när Elbilen är i kontakt med dem. De meddelar även att den som köpt sin bil med rätt till klimatbonus innan december kommer att få sina pengar. Hur det ser ut för den som köper en elbil idag eller de närmsta veckorna är däremot oklart. Det hänger helt på om regeringen fortsätter att skjuta till pengar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125