23948sdkhjf

Pengarna för årets klimatbonus är redan slut

Elbilsförsäljningen slår nya rekord, vilket inte bara är positivt för den som går i elbilstankar. Det är nämligen så att pengarna för att betala ut klimatbonusen 2022 redan är slut. Om detta rapporterar tidningen Elbilen och hänvisar till en beräkning gjord av tjänstebilskonsulten Ynnor.

Detta är inte förstå gången som de avsatta pengarna är förbrukade innan året är slut, men det har aldrig gått så snabbt som i år.

När klimatbonus-pengarna tagit slut redan på sensommaren och hösten under 2020 och 2021 höjdes anslaget för 2022 till 3,9 miljarder kronor, från 2,91 i fjol. Men inte heller detta har räckt. Orsaken är den stora försäljningen av elbilar och laddhybrider under 2021 då miljöbonusen delas ut 6,5 månad efter att bilen som har rätt till det registrerats in.

Transportstyrelsen bekräftar att årets pengar kommer att gå till bilar som redan sålts, när Elbilen är i kontakt med dem. De meddelar även att den som köpt sin bil med rätt till klimatbonus innan december kommer att få sina pengar. Hur det ser ut för den som köper en elbil idag eller de närmsta veckorna är däremot oklart. Det hänger helt på om regeringen fortsätter att skjuta till pengar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109