23948sdkhjf

Smörjmedelsleverantör: Vi har ingen rysk olja

Smörjmedelsföretaget Midland använder sig inte av några ryska råvaror i sina produkter. Det framgår av ett pressmeddelande från företaget.

– Flera kunder har kontaktat oss med frågor om Midland använder ryska råvaror i produktionen. Svaret är nej, svarar Midlands produktion i Hunzenschwil, Schweiz. Midland har heller ingen verksamhet i Ryssland.

Huvuddelen av de basoljor som produceras i Ryssland tillhör API grupp I. Det är en lägre basoljekvalitet jämfört Grupp II, II+, III eller högre som Midland använder. Midlands basoljor kommer från raffinaderier i länderna runt Schweiz. När det gäller additiver samarbetar Midland med amerikanska och engelska leverantörer. Midland kallar sig själva för premiummärke och behöver använda höga kvaliteter av basoljor och additiver för att klara både krav och normeringar i produktutvecklingen av befintliga och nya smörjmedel.

Midland Oil Ukraine, baserat i Kiev, har stängt. Vännerna på Midland hoppas på en snar lösning för både det ukrainska folket och sina kollegor på Midland i Kiev.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094