23948sdkhjf

De vill ha 126 elektriska Volvo-lastbilar

Det är Volvo Lastvagnars amerikanska avdelning som har tagit hem en order på 110 Volvo VNR Electric-lastbilar från det danska logistikföretaget Maersk.

Affären kompletterar en tidigare order på 16 fordon av samma modell. Det är Performance Team som ingår i Maersk-koncernen som vill ha lastbilarna vilket innebär att Volvo totalt ska leverera 126 eldrivna lastbilar till företaget. De första lastbilarna börjar levereras under det andra kvartalet 2022, samtliga 126 lastbilar planeras vara i drift senast första kvartalet 2023.

De eldrivna lastbilarna ska rulla i Kalifornien och användas för en mängd olika transportuppdrag såsom hamntransporter och lagerdistribution.

Volvo VNR Electric har en räckvidd på upp till 440 km och energilagring på upp till 565 kWh. Sex batterier kan laddas till 80 procent på 90 minuter, fyra batterier på 60 minuter. Volvo VNR Electric tillverkas i Volvo Lastvagnars New River Valley-fabrik i Virginia, som tillverkar alla Volvo-lastbilar i Nordamerika.

Volvo Lastvagnar satt upp ett globalt mål att år 2030 ska 50 procent av alla lastbilar som säljs vara elektriska.

– Under 2021 tog vi emot beställningar, inklusive avsiktsförklaringar om att köpa, för mer än 1 100 lastbilar i över 20 länder. Det är helt klart på väg att bli en viktig konkurrensfördel för våra kunder att kunna erbjuda eldrivna, utsläppsfria transporter, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093