23948sdkhjf

De är Ford-återförsäljarna som Hedin-koncernen inte nämnde

När Hedin-koncernen slutligen avslöjade vilka av Sveriges 31 oberoende Ford-återförsäljare som får förnyat avtal att fortsätta sälja bilmärket så valde man medvetet att inte nämna två av handlarna – Carstedts Bil och Råbergs Bil.

Kort efter att Hedin-koncernen meddelade att man tar över generalagenturen för Ford förra året sade den informationsansvarige för Ford i Sverige att det inte skulle bli några förändringar i återförsäljarledet för Ford i Sverige. Därefter har det läckt ut information om åtminstone två Ford-återförsäljare som fått beskedet att de inte får förnyat avtal om att sälja Ford.

Den 21 april publicerade Hedin Mobility Group till sist ett pressmeddelande via nyhetstjänsten Mynewsdesk där man gick ut med information om vilka av de nuvarande återförsäljarna av Ford i Sverige som får förnyat återförsäljaravtal för Ford. Ett besked som gick stick i stäv med det första beskedet som gavs i mars 2021 då Hedin-koncernen nu meddelade att totalt fem bilhandelsföretag av tidigare 31 (där Hedin Bil Mölndal AB var ett av dessa) ska fortsätta att vara återförsäljare av Ford framöver.

Nu visar det sig att informationen i Hedin-koncernens pressmeddelande inte heller var korrekt. Utöver de fem bilhandelsföretagen som nämns som framtida Ford-återförsäljare är det nämligen ytterligare två företag som får förnyat återförsäljaravtal för Ford – Carstedts Bil med två anläggningar längs Norrlandskusten samt Råbergs Bil med två anläggningar i Blekinge.

Carstedts Bil och Råbergs Bil ska enligt en person inom bilhandeln som nyligen kontaktade Motormagasinet ha fått informationen av Hedin Mobility Group att de inte skulle komma att omnämnas som återförsäljare i pressmeddelandet, där det framtida Ford-återförsäljarnätet istället beskrivs som ett nät bestående av fem geografiska försäljningskluster. Carstedts Bil och Råbergs Bil passar inte in i den beskrivningen utan kallas enligt personen istället internt av Hedin-koncernen för ”Local heroes”.

Läs Hedin-koncernens pressmeddelande HÄR

LÄS ÄVEN: Här är Ford-återförsäljarna som försvinner

Så är Hedin-koncernen på väg ta greppet om Ford-handeln

Källa: Så kommer Hedin Bil ta över Ford-försäljningen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093