23948sdkhjf

Så är Hedin Bil på väg att ta greppet om Ford-handeln

Nu börjar de oberoende Ford-återförsäljarna känna av effekterna av Hedin Bil-koncernens övertagande av generalagenturen för Ford. Ytterligare en Ford-återförsäljare uppsagd och generalagenten lämnar inte längre några garantier när det gäller tillgången på Ford-bilar.

Uppsagd Ford-handlare:

Familjeföretaget Hedbergs Bil som idag har försäljnings- och serviceanläggningar i Malmö, Helsingborg och Lund, har blivit uppsagd som återförsäljare av Ford. Avtalet med generalagenten – som numera är Hedin Mobility Group, löper ut den 1 december i år.

Hedbergs Bil grundades av John Hedberg i Malmö redan 1896 och började med Ford-försäljning 1926 och är därmed Sveriges äldsta Ford-återförsäljare.

Uppsägningen av Hedbergs Bil som Ford-återförsäljare är ett resultat av att Hedin Bil-koncernen (Hedin Mobility Group) nu själv satsar på Ford-försäljning i Malmö i och med bygget av en helt ny Ford-anläggning i staden.

Hedin Bil-koncernen rekryterar just nu personal till sin blivande Ford-anläggning i Malmö och hade när denna artikel publicerades en handfull tjänster utannonserade – däribland bilsäljare, reservdelssäljare, fordonstekniker och verkstadschef. När jobben ska tillsättas framgår inte av annonsen men sista ansökningsdag är i annonserna angiven satt till 18 april.

Inga garantier:

En källa med lång yrkeserfarenhet från bilförsäljning berättar för Motormagasinet att Hedin Bil-koncernen nyligen gick ut med ett meddelande till alla oberoende Ford-återförsäljare att man som generalagent inte längre kan garantera dem att få önskad tilldelning av nya Ford-bilar av alla modeller.

– Jag har själv fått se avtalet. Och det här är precis vad vi kunde förvänta oss skulle hända när Hedin Bil tog över generalagenturen för Ford. De har ett eget stort nätverk av handlare som ska tillgodoses med Ford-bilar, så de är inte dummare än att de låter de oberoende Ford-handlarna få de bilar som så att säga blir över när de egna anläggningarna fått sitt.

LÄS ÄVEN: Källa: Så kommer Hedin Bil ta över Ford-försäljningen

Här är Hedin Bils alla förvärv 2021

Hedin Bil blir ny generalagent för Ford

Här är Ford-handlarna som blivit uppsagda hittills:

Hedbergs Bil

Borås Bil

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063