23948sdkhjf

Bildemonteringsaktör köper i Norge

Svenska bildemonteringskoncernen Autocirc ökar nu sin närvaro i Norge genom förvärvet av bildemonteringsföretaget Skjeberg Bilopphuggeri.

I juni 2021 klev Autocirc-koncernen in på den norska marknaden genom köpet av en av Norges största bildemonteringsföretag – Østfold Bildemontering som även flera norska bilföretag visat intresse för.

Nu meddelar Autocirc att man gör ett nytt förvärv i Norge. Det är bildemonteringsföretaget Skjeberg Bilopphuggeri i Sarpsborg mellan Oslo och svenska Strömstad. Skjeberg Bilopphuggeri hade förra året en omsättning på knappt 8,4 miljoner norska kronor och är med en resultatmarginal som legat över 20 procent under de flesta av de gångna fem åren ett av Norges lönsammaste bildemonteringsföretag.

De som nu säljer Skjeberg Bilopphuggeri är tre privatpersoner samt en familj vilka alla haft en ägarandel på 25 procent. Autocirc omsatte ifjol cirka 980 miljoner kronor och har cirka 500 anställda.

LÄS ÄVEN: Autocirc köper Bil & Skadeservice

Autocirc köper Svenssons Bildemontering

FAKTA Autocirc

18 bildemonteringsföretag är idag anslutna till Autocirc, varav 3 i Finland och 2 i Norge (nya förvärvet av Skjeberg Bilopphuggeri inräknat).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078