23948sdkhjf

Automechanika 2022 – Bättre än någonsin

Det var fyra år sedan sist, men i september är det dags igen för Automechanika att köra en fysisk mässa. Räkna med att det kommer vara bättre än någonsin.

Automechanika var nyligen på besök i Stockholm för att berätta om nyheterna inför höstens mässa.

– Är du inte i Frankfurt kommer du att missa de bästa för det är här de samlas, säger Olaf Mußhoff, managing director för Automechanika Frankfurt självsäkert.

Eftersom det var fyra år sedan den fysiska mässan ägde rum lovar Olaf Mußhoff att det kommer att bli något alldeles extra.

Enligt egen utsago är Automechanika den viktigaste mässan för 85 procent av de internationella utställarna och ett femtiotal svenska företag närvarar.

För att ligga i linje med restriktionerna på grund av Rysslands krig i Ukraina är varken ryska eller Belarusiska företag välkomna. Mässan räknar också med en kraftig minskning av antalet kinesiska företag som närvarar på grund av Covid-19 och Kinas nya sociala regler.

Just den sociala aspekten är något som arrangörerna lägger extra krut på och det ska finnas gott om områden för nätverkande. I traditionsenlig tysk anda satsar de på dagliga happy hour för att kunna smörja nätverkandet med alkohol där deltagarna kan träffas under mer lediga former.

– Vill kombinera teknik och forskning med nätverkande. I de olika nätverkande-loungerna kan man möta rätt personer. Det är där magin sker, säger Olaf Mußhoff.

Ett flertal avdelningar har tillkommit för att hantera de nya utmaningar som eftermarknaden står inför. E-handelsföretaget Ebay sponsrar till exempel en ny e-handelsavdelning där det finns gott om tips och trix för att kunna hantera utmaningarna med e-handel.

Olaf Mußhoff erkänner att elektrifieringen måste bli en större del av Automechanika och därför erbjuda de nu ett nytt område med provkörningsmöjligheter av elektrifierade fordon som de kallar Future Mobility Park. Allt från sparkcyklar till transportbilar. Dessutom är det stort fokus i paneldiskussioner om hur fordonsbranschen ska ta sig an de utmaningar som man står inför. Bland annat personalbristen.

– Det handlar inte om pengar för de finns, men det är svårt att hitta personal, säger Olaf Mußhoff.

Däckmarknaden är så klart representerad men för att inte konkurrera med Tire Cologne kommer det vara i begränsad omfattning.

– Vi håller oss till den marknad vi kan, för det är vi riktigt duktiga på, säger Olaf Mußhoff.

Och avslutar med att förklara att Automechanika är du måste tänka på om du vill stay in business.

Automechanika 2022 – 13–17/9 i Frankfurt
Det finns åtta olika avdelningar indelade i dessa kategorier:
Accessories & customizing
Body & paint
Car wash & care
Classic cars
Dealer & workshop management
Diagnistics & repair
Electronics & connectivity
Parts & components

Läs mer genom att klicka här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093