23948sdkhjf

Vattenfall välkomnar VW-kunder

Nu ingår Vattenfall Incharge ytterligare ett samarbete, med tyska Elli. Det innebär att Volkswagenkunder får tillgång till över 24 000 publika laddpunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna.

Elli ingår i Volkswagen-koncernen och äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge, som nu kopplas samman med Vattenfall Incharge. Samarbetet innebär att Volkswagens kunder kan använda 24 000 publika snabb- och destinationsladdningspunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna.

–  Det är glädjande att nu även kunna erbjuda Volkswagens kunder tillgång till vårt publika laddnätverk via Volkswagens egna laddtjänst We Charge. Samarbeten av den här karaktären är viktiga för att underlätta och bredda alternativen för hur elbilskunder kan ladda, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility i Norden och fortsätter:

–  Eldrivna fordon är en viktig del för att minska utsläppen inom transportsektorn och göra det möjligt att ta steg mot ett fossilfritt liv och vi arbetar aktivt för att underlätta omställningen bland annat genom att tillhandahålla produkter och tjänster för laddning.

We Charge aktiveras via appen We Connect ID. och gäller för alla laddbara bilar från Volkswagen. Ett enda laddkort, som kan beställas i appen, behövs för snabb och enkel användning och betalning.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors, E-mobilitychef på Volkswagen Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ingo expanderar med biltvättar
Världspremiär för Kia EV9 – billigare än Volvo EX90
ABS Wheels expanderar sin E-handel
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Nästa generation Grandland kommer som elbil
Förbud eller inte – det är frågan
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.16