23948sdkhjf

Nu kan du blippa och ladda

Det ska vara enkelt att ladda bilen. Ingen app, förhandsregistrering eller medlemskap krävs i Ctek:s och Vouritys nya laddpunkter. Det räcker att blippa kreditkortet eller att swisha för att starta laddningen.

I dag är det tyvärr enklare att tanka bensin än att ladda ett elfordon. Samtidigt rullar allt fler elbilar på våra vägar. Men nu ska ett nytt samarbete mellan laddningsföretaget Ctek och betalningsplattformen Vourity fixa så att även elbilsladdning blir enkel.

– E-mobilitetsbranschen måste samarbeta för att göra laddningen av elfordon så enkel och trevlig som möjligt. Om vi kan göra upplevelsen av att köra ett elfordon bättre än att köra en bil som drivs med fossila bränslen, kommer detta att bidra till övergången till ett grönare samhälle. Framtiden är nämligen elektrisk, säger Hans Nottehed som är grundare och vd av Vourity.

Vourity är en prisbelönt betalningsplattform som gör det möjligt för laddningsställen och fastighetsägare att erbjuda elbilsägare möjlighet att betala för laddningen med öppna betalningsmetoder. Det innebär att man kan betala med vanliga kredit- och betalkort men även med mobila betalningsmetoder, inklusive Swish, Vipps, Mobile Pay, Apple Pay och Google Pay. Plattformen gör det också möjligt att både utfärda och lösa in digitala värdebevis såsom kuponger, presentkort och klippkort för att skapa erbjudanden och lojalitet till sina kunder.

– Vi tror att om det är enkelt att betala för laddning så kommer det att bidra till att driva på övergången till en grönare mobilitet. Befintliga betalningslösningar som bygger på appar och RFID-taggar är i många fall för komplicerade för människor i allmänhet. Idag när laddning av elbilar blir allt vanligare på marknaden finns det en enorm efterfrågan på enkla betalningsmetoder som är lätta att använda. Vourity står i centrum för att göra EV-laddning enkelt att använda, säger Hans Nottehed.

– Med samarbetet mellan Vourity och Ctek tar vi EV-laddningen till en ny nivå av enkelhet. Det är en lösning som är global och som fungerar gränsöverskridande mellan länder och laddningsställen. Blippa ditt kreditkort för att påbörja laddningen. Det ska inte vara svårare än så, säger Hans Nottehed.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094