23948sdkhjf

Autoliv gör airbagutrustning för motorcyklister

Det svenska företaget Autoliv presenterar en rad nya säkerhetssystem för motorcyklister på den italienska mc-mässan Eicma i Milano 8-13 november.

Koncepten inkluderar världens första motorcykelhjälm med en integrerad airbag för ökad säkerhet för huvudet. Konceptet är framtaget i samarbete med den italienska hjälmtillverkaren Airoh. Därtill presenteras också airbags för skyddskläder och en airbag för själva motorcykeln.

Istället för att fokusera på en specifik säkerhetsprodukt har Autoliv Research identifierat de vanligaste typerna av allvarliga skador som drabbar motorcyklister. Dessa skadeorsaker har sedan reproducerats vid virtuell och fysisk testning vilket har resulterat i nya säkerhetslösningar i form av sådana som är för motorcykeln och sådana som är för åkaren.

För att kunna reducera antalet skador och dödsfall för motorcyklister måste vi ha en holistisk syn där vi undersöker ett flertal kombinerade motåtgärder. Vi har alltid utvecklat våra produkter baserat på verklig data för att gynna slutanvändaren. Vi tänker använda samma metoder till andra mobilitetssätt, som motorcyklister, för att rädda fler liv, säger Mikael Bratt, president och ceo för Autoliv.

Omfattande simuleringar och kraschtester har visat att en airbag vid en frontalkollision kan reducera risken för skador på huvud, nacke och bröstkorg. Autoliv har därför utvecklat en airbag som monteras i ramen på motorcykeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078