23948sdkhjf

SÄKERHET

Här placeras de nya trafiksäkerhets-kamerorna

Plus

Tema Klimatanläggningar: Fel AC-olja i laddhybrider och elbilar kan vara livsfarligt

El- och hybridbilar är enligt dagens prognos framtiden. Dock är sällan förändringar helt smärtfria och för verkstäderna kommer nya krav, nya risker och kanske rent av ett nytt behov av utrustning när många elfordon behöver servas.

NTF vill riskutbilda tunga förare

En riskutbildning för yrkesförare av tunga fordon skulle kunna ge säkerhetsvinster och minska antalet trafikolyckor. Det framgår av en rapport från Trafiksäkerhetsorganisationen NTF.

Branschöverskridande samarbete om elsäkerhet

Säkerhet vid arbete på elfordon är en brännhet fråga. Nu har branschens stora organisationer enats om att samarbeta för att ta fram en branschstandard.

Formac utvecklar säkerhetspaket för elbilsreparationer

M Sverige positiva till nya EU-krav på bilars säkerhet

Nya EU-regler gör bilen säkrare – men dyrare

Alla nya bilar måste snart vara utrustade med avancerade system som ska förhindra olyckor, enligt nya EU-regler. Lagkraven ökar säkerheten, men kan göra bilar avsevärt mycket dyrare, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

Så hanterar du riskerna med elfordon

SFVF och Rise släpper information och rekommendationer kring brandsäkerhet vid laddning och hur hanteringen av skadade elfordon ska skötas.

Varningen: nödbromssystemen fungerar dåligt

Enligt den amerikanska konsumentorganisationen AAA fungerar automatiska nödbromssystem dåligt. I vissa fall fungerar de inte alls.

Nyutvecklad brandfilt kan kväva elbilsbränder

Det norska brandväsendet har testat och infört brandfiltar som kan kväva envisa elbilsbränder. Det rapporterar motormagasinet.dk.

Så identifierar Ford olycksdrabbade vägsträckor

Med hjälp av data insamlad från uppkopplade fordon har Ford identifierat vilka sträckor som är mer olycksdrabbade än andra. Insikterna är nu en del av en omfattande studie som visar hur relativt enkla förbättringar av vägar och korsningar kan minska antalet trafikolyckor markant.

Säkraste bilen underkänd i älgtestet

I Folksams rapport om bilars krocksäkerhet vann Toyota Rav4, men den klarar inte älgtestet enligt Teknikens Världs experter.

KGK erbjuder säkerhetssystemet Mobileye för eftermontering

Klent med åtgärder efter bussbranden

Toyota Rav4 säkraste bilen

Honda inför nytt airbagsystem

Sänd till en kollega

0.047