23948sdkhjf

Transportföretagen har utbildat 350 lärare i el- och hybridbilsteknik

Nu har drygt 350 yrkeslärare runt om i landet genomgått en utbildning i el- och hybridbilsteknik avsett för gymnasieskolan, enligt ett pressmeddelande.

Utbildningen leds av Transportföretagen som tillsammans med tio olika biltillverkare tagit fram innehåller i utbildningen.

– I takt med att elbilsförsäljningen fortsätter att öka i Sverige, måste också gymnasieskolan uppdatera sitt fordonsprogram. Sedan gymnasieskolans läroplan uppdaterades för två års sedan med nytt innehåll inom både el- och hybridteknik påbörjade branschen under Transportföretagens ledning denna unika utbildningssatsning, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning Transportföretagen i ett uttalande.

Dagens elteknik innebär något annat än den klassiska fordonstekniken och högvoltsel vilket  innebär att yrkeslärare i gymnasieskolan behöver grundutbildas i el- och hybridbilsteknik. De praktiska momenten i utbildningen omfattar bland annat  elsäkerhetslära, elteknik, batteriteknik och hybridteknik.

– Det unika i detta projekt är att vi får konkurrenter – tio olika biltillverkare - att sätta sig tillsammans, föra dialog och ta fram en generisk utbildning under vår ledning. Nu har vi utbildat hälften av landets alla fordonstekniska lärare, vilket är mycket bra, säger Caj Luoma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094