23948sdkhjf

17-åring först ut i elektrifierade STCC

17-årige Calle Bergman är den första bekräftade föraren till säsongen 2023 när STCC blir först i världen som elektriskt nationellt mästerskap, enligt ett pressmeddelande.

Jag har aldrig varit så laddad och redo för något i mitt liv som STCC 2023, premiären kan inte komma snart nog, säger Calle Bergman.

Värnamosonen gjorde STCC-debut tidigare i år med Exion Racing och har tidigare tävlat i gokart, Formel Nordic och Radical – bland annat blev han den förste svensken att ta pole position i OK-klassen av World Series of Karting.

Exion Racing fortsätter sin storsatsning på STCC efter debutåret 2022 och kommer att tävla med tre BMW i4 nästa år. Calle Bergmans båda teamkompisar kommer att avslöjas under vintern.

Calle Bergman kommer att tävla bakom ratten på sin 550-hästars BMW i4 – de mest kraftfulla STCC-bilarna i mästerskapets historia – under säsongen 2023.

De nya STCC-bilarna verkar oerhört spännande och utmanande att köra där jag tror att min erfarenhet från Radical, som också är kraftfulla bakhjulsdrivna tävlingsbilar, kommer att vara värdefull för mig, säger Calle Bergman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078