23948sdkhjf

17-åring först ut i elektrifierade STCC

17-årige Calle Bergman är den första bekräftade föraren till säsongen 2023 när STCC blir först i världen som elektriskt nationellt mästerskap, enligt ett pressmeddelande.

Jag har aldrig varit så laddad och redo för något i mitt liv som STCC 2023, premiären kan inte komma snart nog, säger Calle Bergman.

Värnamosonen gjorde STCC-debut tidigare i år med Exion Racing och har tidigare tävlat i gokart, Formel Nordic och Radical – bland annat blev han den förste svensken att ta pole position i OK-klassen av World Series of Karting.

Exion Racing fortsätter sin storsatsning på STCC efter debutåret 2022 och kommer att tävla med tre BMW i4 nästa år. Calle Bergmans båda teamkompisar kommer att avslöjas under vintern.

Calle Bergman kommer att tävla bakom ratten på sin 550-hästars BMW i4 – de mest kraftfulla STCC-bilarna i mästerskapets historia – under säsongen 2023.

De nya STCC-bilarna verkar oerhört spännande och utmanande att köra där jag tror att min erfarenhet från Radical, som också är kraftfulla bakhjulsdrivna tävlingsbilar, kommer att vara värdefull för mig, säger Calle Bergman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
En modern klassiker från Mechatronik
Tre klasser vann jackpot på Automässan
Elfordon kräver nya rutiner hos polisen
Bilägare får nya däck efter rekordslitage
Och årets bilfärg är...
ARN: Ingen ersättning för SL-kort när nya bilen krånglade
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093