23948sdkhjf

Svensk blir ny testförare för Jaguar i Formel E

Svenske Joel Eriksson blir test- och reservförare åt Jaguar i årets upplaga av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet.

Jaguar TCS Racing meddelar att svensken Joel Eriksson blir reserv-, test- och simulatorförare för det brittiska racingteamet i årets upplaga av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet.

Joel ska fokusera på simulatorn i Oxfordshire och testning av den lättare, snabbare och effektivare Jaguar I-TYPE 6.

Joel Eriksson har tävlat i Formel 4, det europeiska Formel 3-mästerskapet och DTM innan han deltog i sitt första Formel E-rookietest i Marrakech för DS Virgin Racing 2018. 24-åringen utsågs därefter till officiell test- och reservförare för Dragon Racing 2019 och deltog i sitt andra rookietest. 

Han debuterade i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2021 för Dragon Penske Autosport och körde de sista sju loppen i säsongen.

– Jag ser verkligen fram emot att vara reserv- och testförare för Jaguar TCS Racing-teamet. Jag har testat Jaguar I-TYPE 6 i simulatorn och det är en tydlig skillnad mellan Gen2 och Gen3 – både tekniskt och prestandamässigt. Teamet har gjort väldigt bra ifrån sig under de senaste två säsongerna och jag hoppas kunna hjälpa Mitch, Sam och ingenjörerna att nå nya höjder den här säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096