23948sdkhjf

F1-världsmästare kör NASCAR-bil i Le Mans

NASCAR vill nå en ny målgrupp genom att delta i 24-timmars på Le Mans med en Next gen Chevrolet Camaro.

2023 fyller 24-timmarstävlingen Le Mans 100 år och ett helt nytt reglemente införs där Porsche, Ferrari och Cadillac deltar med helt nya bilar i toppklassen LMDh. Och så en NASCAR-bil.

Garage 56 är ett experimentgarage i 24-timmarstävlingen som står utom tävlan. Tanken är att visa upp ny teknik. Under åren har de visat upp en del udda skapelser som Nissan Deltawing, fordon för förare med funktionsvariationer, en metandriven racingbil, en vätgasdriven bil och så vidare.

Nu är det alltså dags för NASCAR att visa upp sin Next Gen 7 utanför USA. Och de som anställts för att göra jobbet är ett gäng med erfarenhet: Jimmie Johnsson – sjufaldig NASCAR Cup-mästare, Jenson Button – F1-världsmästare och Mike Rockenfeller – tvåfaldig vinnare på Le Mans.

Bilen är en modifierad Chevrolet Camaro ZL1 med en V8-sugmotor på 5,83 liter och en femväxlad sekventiell låda. Modifieringarna består främst i att montera faktiska lampor på bilen som annars bara har klistermärken. Det finns varken dörrar eller fönster men den klassiska spoilern på bakluckan består. 

– Vi gör allt vi kan för att verkligen föra över NASCARs DNA till Le Mans. Till och med den stora V8-motorn; alla i Frankrike kommer att älska att höra den skrika på rakorna, säger Jimmie Johnson.

Vi kan inte annat än hålla med. Lyssna själv!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Ingo expanderar med biltvättar
Världspremiär för Kia EV9 – billigare än Volvo EX90
ABS Wheels expanderar sin E-handel
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Nästa generation Grandland kommer som elbil
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109