23948sdkhjf

Bythjul och Däckskiftarna går samman

De två däck- och hjulförsäljarna Bythjul och Däckskiftarna går samman och får gemensamma ägare. I ett pressutskick skriver de att målet är att skapa Nordens främsta köpupplevelse av däck och fälgar.

Affären där Bythjul blir majoritetsägare i Däckskiftarna medför att Byhjuls vd, Claes Kjeldorff, blir ansvarig för de två företagen. Däckskiftarnas styrelseordförande, Alexander Yavuz, blir styrelseordförande för båda företagen. Sammanslagningen innebär att Däckskiftarna blir ett dotterbolag till Bythjul.

– Genom att gå ihop med Däckskiftarna får Bythjul det personliga kundbemötandet, däckhotell och servicenätverk medan Däckskiftarna krokar arm med en erfaren e-handel med Nordens största däckvaruhus. Det är en perfekt match, säger Claes Kjelldorff, vd för Bythjul, i ett uttalande.

Han säger att sammanslagningen är en del av företagets strategi i att komplettera deras online-affär med fysisk närvaro.

– Vi har länge legat i framkant vad det gäller innovation på den fysiska marknaden med våra pop-up stationer för att förenkla tillgängligheten för våra kunder. Tillsammans med bythjul kan vi fortsätta ge alla kunder en smidigare köpupplevelse samt äga hela kundresan när vi nu knyter samman den digitala och den fysiska affären, säger Alexander Yavuz, styrelseordförande Däckskiftarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Ingo expanderar med biltvättar
Världspremiär för Kia EV9 – billigare än Volvo EX90
ABS Wheels expanderar sin E-handel
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Nästa generation Grandland kommer som elbil
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11