23948sdkhjf

Wayke går in i Norge

Wayke startades 2016 som ett branschinitiativ och motpol till maktspelaren Blocket. Efter några knaggliga år har nu Wayke etablerat sig som en viktig spelare i motorbranschen.

Wayke satsade på att bilaffärerna görs på internet och det har visat sig vara framgångsrikt. Utöver e-handel av bil har Wayke även bland annat AI-baserade värderingstjänster och en publiceringstjänst för en mängd olika kanaler och webbplatser.
Deras så kallade SaaS-lösning (software as a service) betyder att man tillhandahåller mjukvara som gör det möjligt för användarna att ansluta till och använda molnbaserade appar via internet, säljs nu till Norge.
Där har bilbranschen gått samman för att digitalisera bilhandeln genom nytt gemensamt bolag som heter Drive.

– Med den fantastiska produkten som finns i Wayke har vi branschens digitala utvecklingshub, med Norge blir vi ännu starkare tillsammans att fortsätta denna utvecklingsresa, säger Tommy Letzén vd på MRF.

Drive har en bred ägarbild som består av både mindre handlare och de stora koncernerna och de ska abonnera på den mjukvara som Wayke har utvecklat under de senaste fem åren. I leveransen finns hjälpmedel för begagnatbilsprocessen, e-handel, värderingstjänster, webbplatser och komponenter som hjälper bilhandlare i deras digitala närvaro. Det finns också stora möjligheter att jobba med data och värdefulla insikter.

– Norrmännen har följt vår resa noggrant, vi har haft dialog under lång tid och nu stod stjärnorna rätt för att göra den här satsningen. Samarbetet ger även stora fördelar för vår fortsatta utveckling och därigenom också för vår vidare utlandsexpansion, säger Martin Fransson, vd på Wayke.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bell Aurens Longnose – när pengarna räcker till
Tyngre bilar oroar Gröna Mobilister
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Ny vd hos Mercedes-Benz
Hedins nya storaffär omfattar hela Norden
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14