23948sdkhjf

Han tar över SFVF/Fordonsbranschen

Bo Ericsson lämnar SFVF som han var med och grundade 2013. Lars Bergmark tar istället över rodret för föreningen. 

Bo Ericsson var med och grundade SFVF 2013 och har sedan dess haft en ledarposition i föreningen.

Under en kort period mellan den 1 september 2021 och den 22 juli 2022 tog han ett steg tillbaka från det operativa arbetet då Claes Åström fick agera vd medan Bo Ericsson var ordförande i föreningen.

I november 2022 gick SFVF samman med Sveriges bildelsgrossisters förening, SBF, och bildade den nya organisationen Fordonsbranschen.

Nu väljer Bo Ericsson att lämna sitt uppdrag som vd för föreningen som han var med och grundade. Den sista augusti är hans sista arbetsdag för SFVF. Vad som händer sedan får vi veta den 1 september.

Ny vd för Svenska Fordonsbranschen blir Lars Bergmark som tillträder sin nya tjänst måndag 4 september, skriver Fordonsproffs. 

Lars Bergmark är en 55-årig stockholmare med yrkesbakgrund i olika roller inom däcksektorn under 20 år men också som polis och senare IT-forensiker under en tioårsperiod.

– Lars Bergmark har lång och bred branscherfarenhet från ledande befattningar inom fordonseftermarknaden och framför allt från däcksektorn. Han har också erfarenhet av kedjebildningar samt att arbeta med lagstiftning och regelverk, vilket är nog så viktigt nu när vi rullar ut en modern bransch- och företagarorganisation med fokus på att ge medlemmarna rätt förutsättningar även i framtiden”, säger Johnny Bräster till tidningen Fordonsproffs.

Lars Bergmark bor i Stockholm och han kommer närmast från en tjänst som landschef över Sverige och Norge hos däcktillverkaren Bridgestone. Han har haft olika roller inom däcksektorn under 20 år, bland annat som vd för Pirelli Nordic. Han är även utbildad polis och har jobbat i yrket, bland annat som IT-forensiker, under flera års tid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078