23948sdkhjf

Tesla återkallar över 2 miljoner bilar

Nästan alla Tesla som sålts i USA sedan 2012 berörs av återkallelsen på påkallats av amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheter. 

Tesla återkallar fler än 2 miljoner bilar i USA för att fixa sitt autopilot-system. Detta eftersom amerikanska säkerhetsmyndigheter anser att de inte har tillräckligt bra kontroller för att undvika missbruk. 

Washington Post skriver att National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, menar på att Teslas metoder för att se till att förare behåller uppmärksamheten när systemet är aktiverat är "otillräckliga". 

Återkallelsen kommer efter att amerikanska myndigheter i flera år har utrett dödsolyckor som inträffat under tiden som Teslas adaptiva farthållare varit inkopplad. 

NHTSA skriver att "det finns en ökad risk för kollisioner" i situationer när systemet är aktiverat "och föraren är ouppmärksam i framförandet av fordonet och är oförberedd på att ingripa vid behov eller missar att upptäcka när autostyrning inaktiveras eller inte är inkopplat."

Berörda modeller är Model S årsmodell 2012-2023, Model X 2016-2023, Model 3 2017-2023 och Model Y 2020-2023. 

Enligt NHTSA ska Tesla skicka ut en uppdatering till mjukvaran som ska fixa problemen. Utredningen kommer dock att kvarstå för att utvärdera effektiviteten av Teslas åtgärder, skriver NHTSA. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.779