23948sdkhjf

Picko Troberg med ny talangsatsning i STCC

JTCC-stjärnorna Roger Eriksson och Fredrik Lestrup tar plats i två BMW-bilar kommande STCC-säsong. Roger Eriksson var JTCC:s stora dominant förra säsongen. Fredrik Lestrup vann prestigefyllda TV- programmet Pole Position, en plats i JTCC och tog en fjärdeplats i fjol.

JTCC-stjärnorna Roger Eriksson och Fredrik Lestrup tar plats i två BMW-bilar kommande STCC-säsong.


Roger Eriksson var JTCC:s stora dominant förra säsongen. Fredrik Lestrup vann prestigefyllda TV-programmet Pole Position, en plats i JTCC och tog en fjärdeplats i fjol. Nu sitter de båda i två potenta STCC-bilar och kör för Picko Trobergs team PTR. - Det är nästan som en dröm. Det här känns helt fantastiskt, säger Roger Eriksson. - Jag känner mig oerhört stolt att bli intagen till teamet. Jag har inget att förlora, nu är det bara att försöka visa de äldre, etablerade förarna vart skåpet ska stå. - Helt underbart att någon vågar satsa på två unga oprövade kort, säger Fredrik Lestrup tillägger med ett skratt: - Det här är rätt steg och rätt rikting. Målet blir att försöka komma före "Flash" och Kristoffersson i första racet.


Roger Eriksson är bara 18 år idag. Han fyller 19 en vecka innan årets STCC-premiär den 22 april och blir därmed den yngste förare att debutera i STCC. Nuvarande DTM-stjärnan Mattias Ekström var också 19 när han körde sin första STCC-säsong. - Det har gått fort. Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag är ung, jag hoppas kunna vara med och lära mig mycket och utvecklas för att bli en förare att räkna med i mästerskapet.


Fredrik Lestrup har en något kortare racingkarriär bakom sig. Han är idag 22 år och startade sin karriär 2001 i dåvarande JTCC, S40 Challenge. - Jag har väntat länge men inte trott att det skulle lösa sig. Jag har efter Pickos TV-program Pole position haft en bra relation till Picko och var där för några veckor sedan och åt köttbullar. Då frågade han mig om jag var intresserad, och självklart svarade jag ja, säger Lestrup.


Denna satsning möjliggörs av en sponsor, Nordic Fine Arts som tillsammans med Picko Troberg vill satsa på unga talanger och testa dem i STCC. Kontraktet gäller för ett år med en förhoppning om förlängning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.877