23948sdkhjf

Tommy Rustad tillbaka till Opel och STCC

2000-års mästare Tommy Rustad gör comeback i STCC. För sitt forna team Opel Team Sweden.— Målet är helt klart att slåss om pallplatserna i mästerskapet och på de enskilda racen. Jag kör alltid för att vinna, säger Rustad, en av STCC:s genom tiderna mest segerrika förare.

2000-års mästare Tommy Rustad gör comeback i STCC. För sitt forna team Opel Team Sweden. - Målet är helt klart att slåss om pallplatserna i mästerskapet och på de enskilda racen. Jag kör alltid för att vinna, säger Rustad, en av STCC:s genom tiderna mest segerrika förare.


Tommy Rustad har kontrakterats för Opel Team Sweden och ännu en säsong i STCC. Han går in i sin tredje period som STCC-förare och är fortfarande en av dem som har plockat mest poäng i mästerskapet genom tiderna. Senast körde han för Opel Team Sweden under säsongerna 2003-2005 och dessförinnan i Nissan teamet där han blev mästare år 2000.


Tommy har under säsongen 2006 kört rallycross EM i div. 1 för ett norskt team där han också tog EM-brons. En bedrift som väger tungt i sitt premiärår för rallycrossen. Tanken var att fortsätta med rallycrossen, men då teamet inte kunde erbjuda en fortsättning öppnade sig en dörr hos det Svenska Opel teamet i STCC istället.


- Jag har kört för Opelteamet under tre år tidigare och vi har haft ett mycket bra samarbete. Vi både känner och kan varandra väldigt bra så vi behöver inte ha någon "installations" tid för sådant. Det är bara att sätta sig i bilen och köra. Det är många duktiga personer i teamet och jag är väl insatt i vad som har gjorts, och kommer att göras, med bilen så jag ser absolut fram emot årets STCC säsong, säger Rustad.


Opel Team Sweden har ett mål att åter vara bland toppekipagen under kommande säsong. Bilen kommer att förbättras på många punkter, teamet kommer att trimmas in ännu bättre och föraren är en av de 5 bästa STCC förarna genom tiderna. Så planen är att helt klart vara med i toppen igen, precis som de tidigare åren med Tommy Rustad.


- Vi är väldigt glada att ha Tommy tillbaka i Opeteamet, säger Anders Warnestad. Vi har saknat honom mycket och det var kul att också han ville komma tillbaka till oss. Vi hade ett lite motigt år resultatmässigt förra året och det var inte alls där vi ville vara. Nu känns det som vi har allt på plats med Tommy i sitsen och en bil som vi tror mycket på.


Utvecklingen av den nya fräcka Opel Astra GTC:n har fortsatt under hela hösten och vintern. Tidigt gjordes grundliga tester med bilen under hösten för att sortera ut bilens egenskaper och vad som kan förbättras. Tommy Rustad fick även då provköra bilen, dock under för regniga väderförhållanden för att få någon fullfartskörning. Efter det har bilen uppdaterats med allt från chassi, motor, stötdämpare och aerodynamik. - Det blir en bil som vi absolut bör kunna hävda oss i toppen med, säger en optimistisk Tommy Rustad. Konkurrensen är "knallhård" i STCC, det vet jag. Men med det paketet Opel teamet har presenterat för mig så ser det väldigt lovande ut. Målet är helt klart att slåss om pallplatserna i mästerskapet och på de enskilda racen. Jag kör alltid för att vinna, avslutar Rustad, Norges mest vinnande internationella racingförare.


Söndag den 22 april går första racet på Sturup Raceway.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078