23948sdkhjf

ExxonMobil och Ragn-Sells i förnyat miljösamarbete med bilverkstäder

ExxonMobil och Ragn-Sells Specialavfall AB har förnyat sitt avtal om återvinning och tillvaratagande av farligt avfall till att också innefatta en miljöutbildning för bilverkstäder i Sverige.

ExxonMobil och Ragn-Sells Specialavfall AB har förnyat sitt avtal om återvinning och tillvaratagande av farligt avfall till att också innefatta en miljöutbildning för bilverkstäder i Sverige.


Bakgrunden till det tidigare avtalet är att ExxonMobil behövde en leverantör för hela Sverige som kunde ta hand om avfallet av deras produkter hos verkstäder. Valet föll på Ragn-Sells Specialavfall AB som med sin rikstäckande verksamhet uppfyllde kraven på en lämplig partner.


- Vi har haft ett nära samarbete med Exxonmobil i många år och syftet med det är att ge ett komplett omhändertagande kring det farliga avfallet. Vi genomför all dokumentation och statistik enligt alla lagar och förordningar, säger Björn Hedlund på Ragn-Sells Specialavfall AB.


Samarbetet med ExxonMobil handlar om återvinning av allt från spillolja, oljefilter, spray- och färgburkar, oljeavskiljare och tvättrännor till övrigt avfall. Ragn-Sells skickar de använda oljefiltren till Reuseoil, en oljefilteranläggning i Halmstad där man återanvänder upp till 90 procent av oljefiltret.


ExxonMobil tar ett frivilligt miljöansvar, vilket innebär att de betalar Ragn-Sells för att utbilda medverkande verkstäder om avfallet och hämta det. ExxonMobils och Ragn-Sells samarbete utvecklas till att också innefatta en miljöutbildning för verkstäderna.


- Utbildningen består av att inventera det farliga avfallet i verkstaden och vi informerar på verkstadsgolvet kring hur man ska ta tillvara det. Miljön är viktig för oss och denna utbildning är ytterligare ett steg framåt i vårt miljöarbete, säger Lage Rolstad, skandinavisk marknadschef för ExxonMobil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078